zaterdag
28
januari '17

Ierse avond, m.m.v. Irish Stew en Chris Kalsbeek

de Klink, Koudum
Aanvang 20.30 uur
Entree € 10,-
Kaartverkoop aan de zaal. Reserveren mogelijk via info@desudwester.nl.
Zet in agenda

Ierse avond, m.m.v. Irish Stew en Chris Kalsbeek

Biografie

 

Irish Stew startte ergens in 1976. Johan Juckers, Jos Hollander en Hank Pietersen waren liefhebbers van Ierse Folkmuziek en zo is Irish Stew  ontstaan. Het repertoire bestond vooral uit engelstalige nummers. Al snel werden er vertalingen naar het Liwwaders gedaan door Oeds v/d Bijl.

Dit resulteerde in 1981 in het eerste album van Irish Stew: 't Woanskip' met o.a. nummers als Beerenburg en het titelnummer. Vanaf 1983 verzorgde de groep meerdere malen het voorprogramma van 'The Dubliners' hun grote favorieten.

Na een korte solo periode van Johan ging de band verder als duo en werd de cd 'The Real Wiskey Sound' uitgebracht met het succes nummer 'De Oudste Stapper van de Stad'. Later werden ook nog uitgebracht in 1994 'De Jeneverkruuk' en in 1997 'Ring ring we've got to Sing'.

In 1998 kwamen Ger Lamerus en Jan Huitenga de band versterken op respectievelijk gitaar, tin-whistle, viool en mandoline.

Tijdens de opnames van de cd 'The Rocky Road' kwam in 2001 Jos Hollander te overlijden. Wilt Dijk op contrabas deed zijn intrede in de groep en de cd kwam met vertraging uit in 2004.

Kort daarna verliet Jan de band en Nils Koster kwam hem vervangen.

Er werd aan een project gewerkt voor een cd over het ontstaan van Leeuwarden. Na lang onderzoek verscheen 'de Stad en syn Ferhael' waarvan de nummers geschreven zijn door Oeds v/d Bijl.

Ondertussen speelde de band op buitenlandse festivals en natuurlijk ook in Nederland.

In 2008 verscheen het album 'Old Missus Flipper Flapper' wat volgens de leden de beste cd is welke ooit is gemaakt door de band. In 2011 verscheen het 8e album 'Whiskey on a Sunday' en verliet Wilt de band. Klaas Epema nam de baspartijen over. Even later verscheen 'Walking in the Dew'.

Eind 2013 geven Nils en Ger te kennen te willen stoppen. Johan vraagt Jan en Wilt om door te gaan met Irish Stew.  Vanaf 2014 gaat Irish Stew verder als een drie-mans formatie en zal de komende tijd veelal optredens verzorgen in de regio.

 

Meer agenda
Apple
Google (online)
Google (online)
Outlook