vrijdag
09
oktober '15

"Raar maar waar", Kinderboekenweek 2015

I.s.m. Bibliotheek Koudum

de Klink, Koudum
Dominee L. Tinholtstraat 1, Koudum
Aanvang 13.00 uur
Gratis
Zet in agenda

"Raar maar waar", Kinderboekenweek 2015

I.s.m. Bibliotheek Koudum

'Raar maar waar' in de Klink in Koudum

 

KOUDUM –  De bibliotheek Koudum organiseerde samen met Culture Stichting de Súdwester een spetterende afsluiting van de Kinderboekenweek in de Klink voor kinderen van groep 5 tot en met 8.

De 61e kinderboekenweek had als thema 'Raar maar waar' meegekregen en met dit thema waren de kinderen op de scholen al flink aan de slag geweest. In de klink was er een 'Raar maar waar' bieb-kwis met vragen en proefjes en kinderen konden meedoen aan het 'Repair Café' van Duurzaam Koudum.

Ook was schrijfster Wieke van Oordt uitgenodigd, bekend van o.a. de boekenseries 'het geheim van….' en 'Best friends forever'. Ze las een stukje voor uit haar laatste boek, 'Het geheim van het zwarte zonlicht' en vertelde de kinderen wat je nodig hebt om boeken te kunnen schrijven. Er kwam een verhalen-dj voorbij en een fietsbelkwis. De kinderen kregen als opdracht om achtereenvolgens een kleur, iets wat je die dag had aangeraakt en een woord dat begint met de 1e letter van je naam op te schrijven en daar dan vervolgens een kort verhaaltje van maximaal 5 zinnen van te maken. Daar kwamen prachtige stukjes uit.

 

Meer agenda
Apple
Google (online)
Google (online)
Outlook